Πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου γρήγορα και φυσικά

2020-10-28 21:02

Πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου εβδομάδα με την εβδομάδα, και να αποκτήσεις το μακρύ μήκος που ονειρεύεσαι; Εμείς σου έχουμε την απάντηση, τη λύση, τις εναλλακτικές και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

Ασφαλώς το πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου είναι ένα ζήτημα που θα πάρει το χρόνο του. Ωστόσο, θα σε συμβουλεύσουμε πολύπλευρα, έτσι ώστε να είναι πράγματι εφικτό και άμεσα ορατό. Δεδομένου ότι ακολουθήσεις ό,τι σου πούμε, είναι μάλλον βέβαιο ότι θα τα καταφέρεις. Όπως άλλωστε όλα τα κορίτσια και οι γυναίκες που έχουν το έχουν δοκιμάσει κι έχουν μοιραστεί με τον κόσμο την εμπειρία τους μέσω βίντεο στο διαδίκτυο.

 

Πάμε να δούμε τους τρόπους και τα βήματα για το πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πιο φυσικά και με υγεία!

Πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου γρήγορα και φυσικά

1ον: Κουρέψου μέχρι εκεί που είναι απαραίτητο

Πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου εάν είναι γεμάτες μυτούλες, σπασμένες και καμένες άκρες; Δε θα μακρύνουν ποτέ! Απλώς το σπάσιμο θα μεταφέρεται ολοένα και πιο πάνω στην τρίχα. Εάν έχεις ιδιαίτερα φθαρμένα μαλλιά, ένα καρέ που είναι και της μόδας θα σε σώσει. Θα κάνεις λίγη υπομονή μέχρι να σου ξαναμακρύνουν, αλλά θα δεις ότι αξίζει. Άσε που θα ανανεωθείς. Εάν είναι σε καλύτερη κατάσταση, αρκεί να τα κουρέψεις ελάχιστα στις άκρες τους για να δυναμώσουν. Σε κάθε περίπτωση, 2 με 3 φορές το χρόνο είναι κατάλληλες και επαρκείς για κούρεμα και παράλληλα προσθήκη μήκους στα μαλλιά.

2ον: Εφάρμοζε 1 φορά το μήνα ή το δίμηνο μία καλή μάσκα ενυδάτωσης στο κομμωτήριο

Όχι, δεν είναι απαραίτητο βήμα, αλλά σίγουρα θα σε βοηθήσει. Μία καλή μάσκα ενυδάτωσης και προστασίας της τρίχας, μπορεί να επιταχύνει την προσθήκη μήκους στο μαλλί σου, ενώ θα το δεις να μακραίνει με υγεία και λάμψη. Η συντομότερη συχνότητα για να εφαρμόζεις τέτοιες μάσκες είναι ανά 20 ημέρες. Για μια καλή συντήρηση του όμορφου αποτελέσματος στα μαλλιά σου, επαρκεί και η 1 φορά το μήνα ή το 2μηνο. Βέβαια, υπάρχουν και εξαιρετικές σπιτικές μάσκες που χαρίζουν υγεία και μάκρος στα μαλλιά. Τις δύο καλύτερες θα δούμε ευθύς αμέσως.

 

3ον: Κάνε την υπέροχη σπιτική μάσκα με αβγό 2 φορές το μήνα

Πώς να μακρύνεις τα μαλλιά; Με αυτή τη σπιτική μάσκα που βρήκαμε κι εμείς σε πολλά βίντεο στο διαδίκτυο! Χρειάζεσαι μόλις 2 υλικά, υπομονή και χρόνο. Υπομονή και χρόνο όχι τόσο για να περιμένεις τα αποτελέσματα, μιας και θα είναι πραγματικά άμεσα. Αλλά για τη μυρωδιά και την υφή της μάσκας, καθώς και τη διαχείριση των υποχρεώσεών σου.

Αναμειγνύεις ένα ολόκληρο ωμό αβγό με μισό σφηνάκι ελαιόλαδο. Σε μαλλιά που δεν έχεις προηγουμένως λούσει, απλώνεις παντού τη μάσκα αυτή. Έμφαση θα δώσεις στις ρίζες του τριχωτού της κεφαλής. Θα κάνεις 1 – 2 λεπτά μασάζ με τα δάκτυλά σου για να αιματωθεί καλύτερα η περιοχή. Την αφήνεις για 30 λεπτά με 2 ώρες, ανάλογα με το χρόνο που διαθέτεις. Καλύτερα να έχεις τυλίξει το κεφάλι σου με μία πετσέτα ή με μεμβράνη τροφίμων. Έπειτα, ξεπλένεις καλά τα μαλλιά σου ρίχνοντας πρώτα το σαμπουάν και μετά το νερό, για να φύγει το λάδι.

Σε περίπτωση που βάφεις σε ανοιχτές ξανθές αποχρώσεις τα μαλλιά σου, καλύτερα μην επιχειρήσεις να βάλεις ελαιόλαδο. Μπορεί να σου τα κιτρινίσει και αυτό σίγουρα δεν το θέλεις.

 

4ον: Εναλλακτικά, κάνε τη σπιτική μάσκα με λάδι καρύδας και αλόη

Αυτή τη σπιτική μάσκα φαίνεται να προτιμούν κατά κόρον οι κοπέλες κυρίως, οι οποίες βιάζονται να μακρύνουν τα μαλλιά τους. Κατασκευάζεται από 2 υλικά που μπορείς να βρεις οπουδήποτε και σε οικονομικές τιμές. Σύμμαχοι στην προσπάθειά σου να δεις τα μαλλιά σου να μακραίνουν γρήγορα είναι η αλόη και το λάδι καρύδας.

Ακόμη, να προσθέσουμε ότι αυτή είναι μια εναλλακτική σπιτική μάσκα για εσένα που:

Α) δεν αντέχεις την μυρωδιά και την υφή της πρώτης λόγω του αβγού
Β) ή φοβάσαι μήπως αλλοιώσεις το πολύ ανοιχτό ξανθό χρώμα που βάφεις το μαλλί σου.

Θα χρειαστείς:

  • ½ σφηνάκι έλαιο καρύδας και
  • 1 – 2 κουταλιές της σούπας τζελ από αλόη.

*Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές. Είναι κατάλληλες για μία χρήση για μία γυναίκα με ένα μέσο μήκος και μια μέση πυκνότητα τρίχας. Μπορείς να φτιάξεις μεγαλύτερη ποσότητα αν έχεις ήδη μακριά ή πυκνά μαλλιά. Μπορείς να αποθηκεύεις τη μάσκα σου σε ένα καθαρό και αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο για να τη χρησιμοποιείς κι άλλες φορές. Πρέπει βέβαια θα τηρείς την αναγραφόμενη αναλογία.

Εφαρμογή:

Απλώς αναμειγνύεις τα 2 υλικά σου. Ακολουθείς ακριβώς τη μέθοδο που αναφέραμε στην παραπάνω μάσκα με το αβγό και το λάδι ελιάς. Για να μην επαναλαμβανόμαστε, ανάτρεξε πιο πάνω για να δεις πώς και κάθε πότε να τη χρησιμοποιείς.

5ον: Εφάρμοζε την καλύτερη μέθοδο με το μασάζ όσο πιο συχνά μπορείς

 

Ένα από τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου; Κάνε τους όσο πιο συχνά μπορείς, ακόμα και καθημερινά, ένα καλό μασάζ. Με καθαρά χέρια, γυρίζεις ανάποδα τα μαλλιά σου, κοιτώντας προς το έδαφος. Σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, στις ρίζες, κάνεις κυκλικές κινήσεις μασάζ. Με αυτό τον τρόπο εντείνεται η κυκλοφορία του αίματος και θρέφεται η τρίχα.

Μπορείς να δεις μπόλικα βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν πώς να το κάνεις και πιστοποιούν τα αποτελέσματα που κι εμείς σου αναφέρουμε. Αφιέρωνε κάθε φορά όσο χρόνο μπορείς. 2, 5, 10, 15 λεπτά. Όσο μπορείς κι έχεις όρεξη. Και για το κάθε πότε, αν μπορούσες καθημερινά θα ήταν ιδανικό. Αλλά και με 2 – 3 φορές την εβδομάδα θα δεις σύντομα αποτελέσματα. Το κακό είναι ότι έπειτα από το μασάζ θα είναι λαδωμένα στη ρίζα τους τα μαλλιά σου. Κι εμείς, ακριβώς παρακάτω, θα σε συμβουλεύσουμε να μην τα λούζεις τακτικά, προκειμένου να μακρύνουν γρηγορότερα. Αυτό καθιστά αναγκαίο να προγραμματίζεις το μασάζ σου όταν ξέρεις ότι θα παραμείνεις σπίτι. Ή όταν ξέρεις ότι μπορείς με έναν απλό κότσο να βγεις.

6ον: Μη λούζεσαι σε καθημερινή βάση

Όπως θίξαμε και παραπάνω, είναι σημαντικό στο πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου να μην τα λούζεις καθημερινά. Και το μέρα παρά μέρα δεν είναι λύση, παρά μόνο εάν έχεις συνηθίσει να τα λούζεις καθημερινά. Προσπάθησε σιγά – σιγά να φτάσεις να τα λούζεις 2 φορές την εβδομάδα. Επιχείρησε να τα φτιάχνεις χωρίς να είναι πάντοτε φρεσκολουσμένα! Τα φυσικά έλαια του δέρματος θα βοηθήσουν στην ταχύτερη ανάπτυξη της τρίχας και στο να είναι δυνατή.

7ον: Να τρέφεσαι υγιεινά και από όλες τις κατηγορίες

 

Πολλάκις θα ακούς για τη σπουδαιότητα της υγιεινής διατροφής. Εν προκειμένω, θα σε ενημερώσουμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντική και στο θέμα με τα μαλλιά σου. Πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου και να είναι υγιή εάν δεν τρέφεσαι σωστά; Μπορείς στην ενότητα Αδυνάτισμα του περιοδικού μας να βρεις πάμπολλα σχετικά άρθρα. Στο σημείο αυτό θα περιοριστούμε στην εξής επισήμανση: καθημερινά συνδύαζε τρόφιμα από όλες τις κατηγορίες, δηλαδή υδατάνθρακα με πρωτεΐνη και με λαχανικά. Τα φρούτα ενδιάμεσα στα κυρίως γεύματα επίσης βοηθούν, όπως και το επαρκές νερό μέσα στη μέρα. Εννοείται ότι με τις προηγούμενες μεθόδους θα δεις αποτέλεσμα. Αλλά με το να τρως μπόλικη πρωτεΐνη αλλά και να κάνεις σωστούς συνδυασμούς θα δεις ακόμη καλύτερα!

Πηγή: www.dynamikhgynaika.gr/

Ανακαλύψτε ακόμα...

Μαλλιά

2020-10-21 22:56
Τσακιρίδου Χριστίνα   Η αλήθεια είναι πως τα όμορφα, μακριά  μαλλιά  μιας γυναίκας κάνουν τη διαφορά. Αρχικά διαμορφώνουν το πρόσωπό σου,...
2020-10-28 20:47
Εμείς πάντως σου εξηγούμε τι συμβαίνει ακριβώς αν καταλήξεις σε αυτήν την επιλογή.     Αν υπάρχει μια περίοδος της ζωής μας που όλες περιμέναμε εναγωνίως να επισκεφθούμε...
2020-10-28 21:02
Πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου εβδομάδα με την εβδομάδα, και να αποκτήσεις το μακρύ μήκος που ονειρεύεσαι; Εμείς σου έχουμε την απάντηση, τη λύση, τις εναλλακτικές και τα βήματα που πρέπει να...