4 λάθη που ευθύνονται για την κακή κατάσταση των μαλλιών σου

2020-10-21 22:56

4 λάθη που ευθύνονται για την κακή κατάσταση των μαλλιών σου

Τσακιρίδου Χριστίνα

Η αλήθεια είναι πως τα όμορφα, μακριά  μαλλιά  μιας γυναίκας κάνουν τη διαφορά. Αρχικά διαμορφώνουν το πρόσωπό σου, ενισχύουν τα χαρακτηριστικά σου και έχουν τη δύναμη να αλλάξουν ολόκληρο το βλέμμα σου. Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή μας, έτσι κι αυτά χρειάζονται αρκετή φροντίδα και περιποίηση για να δείχνουν πάντα υγιή και λαμπερά.

 

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, δυστυχώς πολλά από τα πράγματα που κάνουμε καθημερινά για να επιτύχουμε την τελειότητα των μαλλιών μας, είναι καταστροφικά για την ποιότητα της τρίχας μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απευθυνθήκαμε στους ειδικούς. Ζητήσαμε να μας αποκαλύψουν τις συνήθειες που ταλαιπωρούν, φριζάρουν και φθείρουν δραματικά τα μαλλιά μας.

1) Αμελείς το τακτικό κούρεμα

Πολλές από εμάς παραλείπουν το κούρεμα θεωρώντας πως δεν αλλάζει κάτι αν κόψουν τα μαλλιά τους λίγο αργότερα. Αυτό δεν ισχύει αφού το μεγάλο διάστημα ανάμεσα στα κουρέματα είναι αρκετά κακό για την τρίχα. Τα μαλλιά μας μεγαλώνουν από τη ρίζα όμως οι άκρες είναι αυτές που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή αφού η καθημερινή χρήση σαμπουάν (που περιέχουν σκληρά θειικά άλατα) τις φθείρει σημαντικά. Οι ειδικοί συνιστούν να κόβεις τα μαλλιά σου κάθε 2 μήνες ώστε να απομακρύνεις την ψαλίδα και τις κατεστραμμένες άκρες.

2) Χρησιμοποιείς πολύ conditioner
 

Η αγαπημένη μας μαλακτική κρέμα προσθέτει την απαραίτητη υγρασία και βοηθάει τα μαλλιά να είναι όσο το δυνατόν πιο απαλά. Οι περισσότερες νομίζουμε ότι πρέπει να εφαρμόζουμε το conditioner σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στις άκρες των μαλλιών.

3) Τοποθετείς συχνά extensions στα μαλλιά σου

Η λάθος επιλογή ή συντήρηση των extensions μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στα μαλλιά σου μέχρι και φαλάκρα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις πριν τοποθετήσεις προσθετικά μαλλιά είναι να βρεις έναν αξιόπιστο κομμωτή που ειδικεύεται στις επεκτάσεις.

4) Κάνεις κακή χρήση του dry shampoo

Το ξηρό σαμπουάν είναι η τέλεια λύση όταν δεν προλαβαίνεις να λουστείς. Η υπερβολική όμως χρήση μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα όπως φλεγμονές. Οι ειδικοί προτείνουν να το χρησιμοποιείς 1-2 φορές την εβδομάδα.

Πηγή: plus.queen.gr/